Терористи посилили активність на Сході, незважаючи на АТО - СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терористи посилили активність на Сході, незважаючи на АТО - СБУ

Кримінал
2074
У Службі безпеки України розповіли про заходи, що вживаються українськими силовиками в рамках антитерористичної операції, але відзначають високу активність проросійських бойовиків з дестабілізації ситуації на сході України.
“Активність проросійських сил не знижується, обстановка залишається загостреною. Сепаратисти посилюють діяльність, спрямовану на подальшу дестабілізацію ситуації в регіоні”, – повідомила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко в понеділок на брифінгу в Києві.
За її словами, сили Антитерористичного центру вжили заходів для недопущення можливого штурму внутрішніх військ у Донецьку. Також, за її словами, взята у реалізацію інформація “про виявлення гнізда снайперів в населених пунктах Горлівка, Семенівка і Слов’янськ, а також вогневих засад навколо готельного комплексу “Царицине”, санаторію “Шахтобудівник” і міської лікарні Слов’янська”.
Керівник прес-центру розповіла про розкриття схеми оборони та мінування вулиць Слов’янська, Краматорська та села Дружківка, про виявлення диверсійних груп сепаратистів у районі Луганська, села Макарівка і м.Красний Лиман.
“Зірвано плани бойовиків із захоплення в полон військовослужбовців Збройних сил України поблизу села Карпівка. Попереджені захоплення адміністративних будівель в Горлівці, напад на колону підрозділів Національної гвардії на шляху “Іжовка- Істінків”. Попереджено блокування руху колон Збройних сил України поблизу Краматорська, не допущено напад на колону БТР підрозділів антитерористичної операції в Слов’янську і Красному Лимані, а також у районі Калінінського ринку Донецька”, – розповіла Остапенко.
Вона підкреслила, що Краматорськ, крім центру міста, знаходиться під контролем сил Антитерористичного центру, а в Слов’янську і Краматорську триває утримування проросійськими активістами будівель міліції, СБУ та міськвиконкомів.
“У Червоному Лимані відзначено формування озброєних груп сепаратистів чисельністю до 100 осіб. Також є інформація про прибуття 150 козаків з Криму в Слов’янськ на допомогу сепаратистам”, – зазначила Остапенко.
Крім того, вона повідомила, що для недопущення подальшої дестабілізації і прибуття додаткових сил проросійськи налаштованих активістів основні сили спрямовані на утримання зайнятих військами блокпостів і розблокування їх у напрямку Червоного Лиману.
Керівник прес-центру СБУ нагадала, що вночі на 3 травня внаслідок спецоперації була знешкоджена вогнева снайперська точка бойовиків в Костянтинівці, яка була розміщена на телевежі. “В процесі операції зав’язався бій, бійцям спецпідрозділу “А” протистояла вдвічі більша кількість бойовиків. Є поранені з нашого боку. Проте “Альфа” виконала завдання в повному обсязі – вогнева точка противника ліквідована”, – сказала Остапенко.
Нагадаємо, раніше в СБУ заявляли, що силовики не ведуть ніяких бойових дій в Слов’янську.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас