Прем'єр Шотландії зазнав жорсткої критики з боку української громади та місцевих політиків - за симпатії до Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Шотландії зазнав жорсткої критики з боку української громади та місцевих політиків - за симпатії до Путіна

Світ
1000
Прем’єр-міністр Шотландії Алекс Салмонд піддався жорсткій критиці з боку української громади через те, що він висловив захоплення діяльністю президента Росії Володимира Путіна, повідомляє The Guardian.
29 квітня в інтерв’ю журналу GQ Салмонд заявив, що Путіну вдалося відновити російське почуття національної гордості. Він також додав що розуміє, чому Путін користується підтримкою серед населення. При цьому прем’єр в тому ж інтерв’ю висловив несхвалення російською позицією на Україні.
Представники Консервативної, Лейбористської і Ліберал-демократичної партій направили відкритий лист, в якому назвали слова прем’єр-міністра «важким прорахунком». Сам прем’єр-міністр упевнений, що не говорив нічого поганого.
Лідер шотландських націоналістів, глава уряду Алекс Салмонд є одним з ініціаторів проведення референдуму про незалежність Шотландії, наміченого на вересень цього року. Якщо більшість шотландців проголосує за відділення від Великобританії, країна може здобути незалежність вже з 24 березня 2016 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас