Оператори можуть отримати 3G-ліцензії до завершення конверсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператори можуть отримати 3G-ліцензії до завершення конверсії

Фондовий ринок
560
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), розробила проект урядової постанови з метою якнайшвидшої видачі 3G-ліцензій. Нагадаємо, що в нашій країні розвиток сучасних стандартів стільникового зв’язку блокується через нерозторопність і неузгодженість державних органів більше семи років, в результаті чого Україна залишається однією з небагатьох країн без 3G – тобто, без високошвидкісного мобільного інтернету.
Документ пропонує ввести норму, що передбачає видачу ліцензій на UMTS (3G) у смугах радіочастот 1920-1935 МГц, 1950-1980 МГц, 2110-2125 МГц і 2140-2170 МГц за погодженням з Міністерством оборони до завершення конверсії. Під час дії перехідного періоду радіочастотний ресурс НКРЗІ пропонує використовувати спільно і військовими структурами, і комерційними організаціями.
Для реалізації пропонованої ініціативи протягом двох місяців з моменту прийняття постанови Міноборони, Генеральний штаб Збройних сил, НКРЗІ і Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації повинні визначити умови використання та обмеження щодо розгортання мереж мобільного зв’язку на перехідній період.
Питання фінансування довгоочікуваної конверсії планується вирішити внесенням зміни до Порядку залучення додаткових позабюджетних коштів. Так, автори проекту постанови пропонують замінити поняття “позабюджетні кошти” на “кошти ініціаторів конверсії”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас