Росія заборонила ввезення українського сиру до Криму - "порушення - серйозні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія заборонила ввезення українського сиру до Криму - "порушення - серйозні"

Фондовий ринок
1020
Заборона на поставки українського сиру в Росію поширена і на Кримський півострів, повідомила “Інтерфаксу” в середу керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Анна Попова.
“Поставки АТ “Пирятинський сирзавод” припинені також в Республіку Крим та місто федерального значення Севастополь”, – сказала вона.
За словами О.Попової , АТ “Пирятинський сирзавод” – єдиний український завод, який до останнього часу поставляв сир до Криму.
На початку квітня російська санітарна служба заборонила ввезення на територію країни продукції шести українських підприємств, що виготовляють сир.
“Порушення – серйозні. На жаль, ми повинні констатувати, що українська продукція в останні роки стала мати високі ризики в санітарно-епідеміологічному відношенні і в області виконання законодавства у сфері захисту прав споживачів”, – сказала О.Попова 7 квітня.
“Ми говоримо про це протягом декількох останніх років. На жаль, робота над помилками не була проведена. Ми знову говоримо про порушення низкою українських виробників законодавства у сфері захисту прав споживачів і про фальсифікацію продукції”, – заявила вона.
Росспоживнагляд призупинив ввезення на територію РФ молочної продукції українських виробників: ПП “Рось”, філія “Охтирський сиркомбінат”, АТ “Пирятинський сирзавод”, ТОВ “Гадячсир”, ПАТ “Золотоніський маслоробний комбінат” та ТОВ “Техмолпром”, повідомив Росспоживнагляд 7 квітня. У лютому 2012 року Росія вже вводила заборону на ввезення сирів деяких українських виробників. У квітні 2012 року після переговорів у Москві в Росспоживнагляді з делегацією з України було вирішено поступово зняти ембарго на поставки сиру за умови виконання українськими виробниками російських вимог.
Як повідомляв “Інтерфакс”, в Росії заборонена продукція української кондитерської корпорації “Рошен”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас