Україна не проситиме ООН вводити миротворців - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не проситиме ООН вводити миротворців - МЗС

Казна та Політика
760
В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця вважає, що Росія здійснює щодо східних регіонів “завуальовану окупацію”.
«Те, що відбувається у східній Україні – це дуже завуальована форма окупації. Російські спецпідрозділи діють на території України, захоплюють будівлі, при цьому це подається як проведення протестних виступів нібито громадян України», – сказав він в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
Він назвав провокацією заяви представників РФ про можливе введення «миротворців» в Україну.
«Ми розцінюємо їх як провокації. Адже таке рішення приймається російською стороною в односторонньому порядку і це один зі сценаріїв, який російська сторона неодноразово реалізовувала для того, щоб потім мати виправдання для здійснення агресії», – підкреслив в.о. міністра.
В цілому, аналізуючи тему можливої ​​миротворчої місії на території України, Дещиця повідомив, що поки що Київ це питання не висуває.
«Ми не ініціюємо, оскільки введення миротворців ООН може бути лише після завершення військового конфлікту, а не в період, коли він триває. Тому питання про можливе введення миротворців піднімати в ООН немає сенсу», – підкреслив він.
В.о. міністра вкотре зазначив, що наведення порядку в східних регіонах країни – це питання самої України.
Як відомо, раніше постпред РФ в ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія може ввести миротворців в Україну в разі потреби. За його словами, у російської сторони є для цього всі міжнародно-правові підстави, а також відповідне рішення Ради Федерації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас