Сбербанк РФ піде з офшорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк РФ піде з офшорів

Фондовий ринок
857
Бермудська компанія Сбербанку Rocket Bermuda Limited розіслала лист клієнтам з проханням закрити рахунки, які обслуговував офіс компанії на Бермудських островах. Банк націлився на припинення діяльності в усіх міжнародних офшорних зонах через непросту міжнародну обстановку.
«Історично ми обслуговували клієнтів через Бермудські острови, зараз ця територія не входить до стратегічних інтересів», – повідомив виданню співробітник однієї зі структур Сбербанку. За його словами, провідний російський банк має намір покинути всі міжнародні офшори, в тому числі це може торкнутися і бізнесу на Кіпрі. Це рішення може бути пов’язане з непростою міжнародною обстановкою. Розміри бізнесу, які припадають на цей офіс, для групи незначні.
Бермудські острови є однією їх найбільших офшорних зон Карибського регіону. На Бермудах зареєстровано більше 12 тисяч міжнародних компаній.
У кінці 2013 року президент Росії Володимир Путін, виступаючи зі щорічним посланням перед Федеральними зборами, заявив про необхідність деофшоризації російського бізнесу. За його словами, доходи компаній, що зареєстровані в офшорах, але належать кінцевим власникам у РФ, повинні обкладатися за внутрішніми податковими правилами. «Хочете в офшорах працювати? Будь ласка, але гроші сюди», – зазначив тоді Путін.
За даними, озвученими в Раді Федерації в листопаді минулого року, відтік коштів з Росії до офшорів за останні 20 років становить від 800 мільярдів до трильйона доларів.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас