Україна очима закордонних ЗМІ у вівторок, 29 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна очима закордонних ЗМІ у вівторок, 29 квітня

Світ
1909
Світ обговорює ефективність санкцій, введених США та ЄС проти Росії через її агресивні дії в Україні та повне заперечення присутності російських військових груп на території країни. Чого від введених санкцій більше – клопотів чи користі? І як криза в Україні може підкласти свиню усьому Євросоюзу?
The New York Times: У рамках останнього раунду санкцій у зв’язку з кризою в Україні, адміністрація Обами націлилася на пана Сечина, президента і голову правління Роснафти, державного нафтового гіганта Росії. Він найвідоміший бізнесмен, на якого націлені санкції на сьогоднішній день.
Особливим пріоритетом для санкцій став енергетичний сектор.
У той час як фінансові наслідки для великих транснаціональних корпорацій до цих пір не були значними, список (осіб, які потрапили під санкції) створює головний біль для відділів західних компаній. Наприклад, американські інвестори, швидше за все, будуть в змозі продовжувати володіти акціями компанії з генеральним директором, який є предметом санкцій, за словами одного інвестиційного банкіра, який не був уповноважений говорити публічно. Але неясно, чи портфельні менеджери можуть взяти участь у щоквартальній телефонній конференції або інших зустрічах з людиною в списку, і чи розглядається це як форма комерційної взаємодії.
The Washington Post: Люди, які напали на про-Київський мітинг у понеділок ввечері, були в чорних масках і з палицями, проголошували про свою вірність Росії.
“Вони кричали: “Якщо ви не викинете ваші прапори, ми вас вб’ємо. Це місце Росії, не ваше,” розповіла сорокатрирічна Ольга Стягунова, учасник мітингу, яка сховалась у пекарні, щоб уникнути нападу.
Доля мера Харкова, якому вистрелили в спину в той час як він робив фізичні вправи, наводить на думку, що сепаратисти виконують свої погрози.
The Guardian: Експерти з боротьби з корупцією зі всього світу знаходяться в Лондоні, щоб обговорити повернення активів вартістю у мільярди фунтів, викрадених з України екс-президентом Віктором Януковичем і його режимом.
Головний секретар Тереза ​​Мей, співорганізатор Форуму України щодо повернення активів в Ланкастер-Хаус з генеральним прокурором США Еріком Холдером заявила, що зустріч була “відчутним проявом” наміру не допустити безкарності лідерів, які розкрадали активи своїх країнах .
На питання про те, чи розглядає Білий дім особисті активи президента Росії Володимира Путіна як ціль, Холдер заявив: “Ми вважаємо, що Росія повинна припинити своє незаконне втручання та провокаційні дії в Україні, і ми готові ввести нові санкції, якщо вона цього не зробить”.
The Wall Street Journal: Міжнародний валютний фонд заявив, що з урахуванням подій в Україні, регіон стикається з “незвичайним поєднанням ризиків”.
Одним з цих ризиків є те, що єврозона залишається в пастці в період млявого зростання і те, що Фонд називає “lowflation” (low flation – низька інфляція, ред.) Оскільки більшість країн Центральної та Східної Європи мають тісні торговельні і фінансові зв’язки з валютною зоною, це буде перешкоджати прискоренню їх відновлення.
“Відновлення єврозони, яке нарешті почалося, далеко не надійне і стабільне у цей момент”, сказав пан Хусейн. “Це буде проблематично для регіону».
Gazeta Wyborcza: Дуже цікаві результати опитування в 11 країнах Європи розмістив на Twitter науково-дослідний інститут Ipsos. Респондентам було запропоновано три питання. – по-перше, це чи влада їх країни повинна ввести санкції стосовно Росії у зв’язку з її діями в Україні. Єдині дві країни, де так вважає більшість респондентів (відповідно 58 і 53 відсотків.) це Швеція і Польща.
Висока (близько 50 відсотків., і не менш 40 відсотків.) підтримка санкцій також в Нідерландах, Великобританії, Ірландії та Іспанії. Найнижча – в Італії та Угорщині. Аналізуючи ці результати слід пам’ятати, велику – близько 20-30 відсотків – кількість респондентів, які відповіли “Не знаю”.
Wiadomosci.onet.pl Міністр оборони Росії Сергій Шойгу “в черговий раз заявив, що російські війська не будуть вторгатися в Україну”, – згідно з даними Пентагону, телефонний дзвінок інформування міністри оборони Росії та США. – Ситуація як і раніше небезпечна, – кажуть представники США.
Прес-секретар Пентагону адмірал Джон Кірбі заявив, що в ході бесіди міністр оборони Сполучених Штатів Чак Хейгел визнав, що ситуація залишається “небезпечною” і в черговий раз закликав Росію припинити дестабілізацію ситуації в Україні.
- Попередив, що подальша агресія ще більше ізолюватиме Росію, і в результаті буде сприяти подальшому тиску, дипломатичному і економічному – додав Кірбі.
ИТАР-ТАСС: Прийнята Євросоюзом нова порція санкцій проти російських і українських громадян не може не викликати відторгнення. Про це заявили в МЗС РФ. “Замість того щоб змусити київську кліку сісти за стіл переговорів з південним сходом України щодо майбутнього становища країни, наші партнери йдуть на поводу у Вашингтона з усе новими недружніми жестами на адресу Росії”, – звернули увагу в дипвідомстві.
“Якщо саме так в Брюсселі хтось сподівається стабілізувати ситуацію в Україні, то це очевидне свідчення повного нерозуміння внутрішньополітичної ситуації в цій країні і пряме запрошення місцевим неонацистам продовжувати творити беззаконня і позасудові розправи щодо мирного населення південного сходу, – підкреслили в міністерстві. – Невже не соромно?”
Lenta.ru Міністр оборони Росії Сергій Шойгу назвав безпрецедентним зростання активності збройних сил США і НАТО в Східній Європі біля російських кордонів. Таку думку він висловив у розмові зі своїм американським колегою Чаком Хейгелом. Глава російського військового відомства також привернув увагу до «антиросійської істерії, розв’язаної останнім часом в західній пресі», повідомляє Міноборони.
Шойгу назвав безпідставними твердження про присутність на українській території російських диверсійно-розвідувальних груп, що нібито дестабілізують ситуацію в південно -східних регіонах. Водночас він констатував, що за останній час на південному сході України під приводом «боротьби з тероризмом» київський режим зосередив близько 80 танків, понад 130 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, не менше 60 артилерійських знарядь і мінометів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас