Нинішній рівень цін на хліб протримається без змін до середини липня - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нинішній рівень цін на хліб протримається без змін до середини липня - нардеп

Аграрний ринок
367
Нинішній рівень цін на хліб протримається без змін до середини липня. Такий прогноз у коментарі журналістам озвучив народний депутат групи «Економічний розвиток », голова Національної асоціації виробників хліба і кондитерів Володимир Мисик.
«Ціни на хліб, як на соціальні, так і на комерційні сорти за останній час зросли в середньому на 10% через зростання курсу долара, зростання цін на газ та імпортні продукти, які використовуються для виготовлення хлібобулочних виробів», – пояснив Володимир Мисик.
За його словами, до 15 липня великих стрибків цін на хліб бути вже не повинно. «Після цього у виробників розпочнеться новий маркетинговий сезон – буде зрозуміло, який урожай, а саме, скільки пшениці зібрала Україна в цьому сезоні. І якими будуть дії уряду для формування пулу зерна для забезпечення внутрішніх потреб населення України», – сказав народний депутат.
Він також зазначив, що в разі різкого зростання цін на хліб уряд може впливати на ринок за допомогою механізмів інтервенцій з Аграрного фонду. Тому в новому маркетинговому році важливо забезпечити необхідний рівень запасів зерна для потреб внутрішнього ринку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас