Інвесткомпанія Concorde Capital в 2013 році зменшила прибуток у 3 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвесткомпанія Concorde Capital в 2013 році зменшила прибуток у 3 рази

Фондовий ринок
156
Інвестиційна компанія Concorde Capital за підсумками діяльності в 2013 році отримала 239 тис. грн чистого прибутку, що в 3 рази менше, ніж роком раніше.
Чистий дохід скоротився з 143 млн грн до 617 тис. грн, а валовий прибуток – з 9,15 млн грн до 1 тис. грн.
За словами фінансового директора компанії Юлії Бахарєвої, зниження чистого прибутку компанії пов’язане зі змінами в оподаткуванні операцій з ЦП в 2013 р., а також зі зниженням ділової активності в Україні в цілому і на фондовому ринку зокрема в кінці 2013 року.
“Введення акцизу торік, – каже вона, – і нової методології розрахунку податку на прибуток з операцій з ЦП значно знизило обсяг операцій з акціями, які були одним з основних напрямків діяльності Concorde Capital. По суті, компанія практично відмовилася від цього напрямку. Це було дещо компенсовано переорієнтацією на комісійний дохід у вигляді брокерської винагороди за обслуговування клієнтів (розміщення облігацій, консультаційні послуги, управління активами, послуги брокера та інші) – такі доходи зросли в 3 рази в порівнянні з 2012 роком”.
За словами фіндиректора, 2013 рік став перехідним для компанії, що і призвело до зниження чистого прибутку. Однак стрімке нарощення обсягів доходів за пріоритетними напрямами з одночасним зниженням витрат дозволили компанії закінчити рік з прибутком незважаючи на застій ринку в кінці року.
Ігор Мазепа, генеральний директор Concorde Capital, вважає, що в нинішній складній економічній ситуації потреба клієнтів в інвестиційно-банківських послугах буде зростати.
“Комерційні банки остаточно перестали бути джерелами грошей для бізнесу, – стверджує Мазепа, – і ми очікуємо зростання фондового ринку в цих умовах. Адже чому відбувався відтік грошей з місцевих майданчиків і місцевого ринку в 2010-2012 роках? Тому, що місцеві інвестори очікували девальвації. Навіть якби інвестор заробив 10% на зростанні курсу акцій, то він би втратив 50% на падінні вартості гривні”.
Глава компанії зазначає, що зараз, коли девальвація пройшла, вони очікують повернення приватного інвестора на ринок. “У зв’язку з цим ми підсилюємо інвестиційно-банківський департамент і трейдинг”, – резюмує він.
Нагадаємо, інвестиційна компанія Concorde Capital заснована в 2004 році, надає повний спектр інвестиційно-банківських, брокерських послуг, а також послуг з управління активами.
З 2004 року компанія залучила понад $2 млрд для українських компаній і входить до числа провідних інвесткомпаній на українському ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас