СБУ ліквідувало конвертаційний центр, який щороку відмивав 300 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ ліквідувало конвертаційний центр, який щороку відмивав 300 млн гривень

Кримінал
757
Правоохоронні органи ліквідували в Києві конвертаційний центр, який щороку, протягом останніх п’яти років виводив у тінь 300 млн грн.
“Служба безпеки України спільно з Міністерством внутрішніх справ України припинила протиправну діяльність злочинного угруповання, учасники якої організували конвертаційний центр – незаконно виводили в тіньовий обіг кошти легального сектора економіки”, – повідомляє в суботу прес-центр СБУ.
У відомстві встановили, що зловмисники на замовлення комерційних структур у сфері оптово-роздрібної торгівлі продуктами харчування переводили в готівку кошти, використовуючи для цього більш ніж 20 спеціально створених підприємств.
За повідомленням, на “конвертцентр” працювало близько 20 осіб. Його діяльність охоплювала п’ять областей України.
У результаті проведення обшуків в офісних приміщеннях, квартирах і транспортних засобах учасників угоди правоохоронці вилучили більш ніж 10 млн грн, комп’ютерне обладнання, фінансову документацію та печатки фіктивних фірм, які використовувалися у протиправних схемах.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, рівно місяць тому голова НБУ Степан Кубів заявив про виявлення 12 банків, які працювали як конвертаційні центри. В 2013 році вони відмили близько 142 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас