Повернення в Україну вкрадених корупціонерами коштів залежить від успіху президентських виборів - міжнародний експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повернення в Україну вкрадених корупціонерами коштів залежить від успіху президентських виборів - міжнародний експерт

Казна та Політика
316
Ймовірність повернення в Україну викрадених попередньою владою коштів, у великій мірі буде залежати від того, як пройдуть позачергові президентські вибори, вважає виконавчий директор Всесвітньої організації парламентаріїв проти корупції (КАНАДА) Акаш Махарадж. За його словами, симпатії до українців у світі дуже великі, що є дуже рідкісним явищем в міжнародних відносинах, але для повернення грошей потрібна довіра і до нового уряду – сказав він в ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ.
“Для повернення грошей потрібно довести факт крадіжки. Я не думаю, що це буде важко. У ситуації з Україною ми не говоримо про дуже великі суми. Проблема – знайти гроші. Думаю, що більшість фінансів знаходяться під юрисдикцією країн, які не дуже охоче їх відстежують: Росія, Кіпр, Британські Віргінські острови, можливо, Арабські Емірати. Друга складність у тому, чи успішно і без інцидентів пройдуть президентські вибори в Україні. Якщо вибори зірвуться, країни навряд чи розглядатимуть повернення коштів. Я розмовляв з однією людиною, яка не з України і знайома з міжнародними процесами. У світі симпатія до українців просто величезна. Симпатія такого типу – дуже рідке явище в міжнародних відносинах. Вони відчувають, що з українцями поводилися неналежним чином. Тому, вони переживають, що уряд буде діяти не в інтересах народу через корупцію”. – Сказав Махарадж.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас