Чеська компанія Skoda планує налагодити виробництво електровозів у Запоріжжі - міністр інфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чеська компанія Skoda планує налагодити виробництво електровозів у Запоріжжі - міністр інфраструктури

Фондовий ринок
2958
Чеська компанія Skoda планує налагодити спільне виробництво електровозів на базі Запорізького електровозоремонтного заводу. Про це заявив міністр інфраструктури України Максим Бурбак під час робочої поїздки до Запорізької області, повідомили прес-службі міністерства.
“Найближчим часом – 13-14 травня – буде проведено зустріч з представниками чеської компанії “Шкода” щодо процедури реєстрації підприємства зі спільного виробництва електровозів в Україні на базі Запорізького електровозоремонтного заводу”, – сказав Бурбак.
За його словами, європейці готові надати технічну та фінансову допомогу для сертифікації українського виробництва відповідно до європейських стандартів. “Після підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС Європа в односторонньому порядку зняла всі торгові бар’єри. Тобто ми можемо експортувати нашу продукцію в Європу без будь-яких обмежень”, – нагадав міністр.
За словами керівника заводу Віталія Бондаренка, спільна компанія називатиметься “Українсько-Чеський завод Запорізький електровоз”. Передбачається, що підприємство буде виготовляти близько 25 електровозів на рік. При виробництві планується використовувати вітчизняний метал і деякі комплектуючі, тому собівартість продукції буде нижча, ніж у аналогів, виготовлених в ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас