У Києві з'явиться особлива міліція - в "чорній формі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явиться особлива міліція - в "чорній формі"

Казна та Політика
7305
У Києві формують новий підрозділ міліції – «Патрульна служба особливого призначення». Вона буде охороняти порядок у місті, бійців можна буде упізнати по чорній формі і зброї. «Новий підрозділ набираємо з усіх бажаючих – контрактники, офіцери запасу, активісти Майдану, колишні міліціонери і навіть бармени. Головна умова – відсутність судимостей і вік до 45 років. У підрозділі буде 400 осіб – загони «Київ-1» і «Київ-2», – кажуть у міліції.
У відомстві визнають, що для охорони порядку в Києві не вистачає міліціонерів, та й події на сході країни вимагають посилення патрулів. «Відбір та навчання кандидатів проходить у прискореному режимі. Вже пройшли відбір 150 осіб. З усіх відмовився лише один. Для несення служби на вулицях бійцям видадуть зброю – ПМ або АКУ. Бійці нестимуть службу з патрулювання і охорони важливих об’єктів», – пояснюють в главку. До речі, на підготовку одного правоохоронця в училищі міліції йде більше 6 місяців. Але до загону особливого призначення приймають за місяць. Вони проходять прискорений курс підготовки: вивчають правову базу і володіння зброєю.
Планувалося, що зарплата бійців спецпідрозділу буде вища, ніж у звичайних міліціонерів, які отримують близько 2 тис. грн (офіцери – 2,5-3 тис. грн). «Все залежить від фінансування. Точні ставки поки що невідомі. Хлопців одягнемо у форму чорного кольору. Її дизайн розробляється, вона буде максимально зручною», – кажуть у міліцейському главку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас