Активи українських банків у Криму - більше 22 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Активи українських банків у Криму - більше 22 млрд грн

Фондовий ринок
933
Українські банки масово припиняють свою роботу на території Криму, керуючись політичними і патріотичними факторами, вважає радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.
Наслідки такого кроку надзвичайно важкі як для самих банків, так і для їхніх працівників і клієнтів, – сказав він.
“Українські банки – це бізнес-установи, які вибудовували свій ринок в Криму багато років, а бізнес завжди оперує категоріями економічної ефективності й доцільності. Але тут з’явилися фактори, які виявилися більш істотні ніж економічні, а саме невизнання Україною анексії Криму. Тому українські банки вирішили не продовжувати працювати на тимчасово окупованій території, щоб не порушувати українське законодавство. Навіть якби така діяльність приносила якісь прибутки, це неможливо. Тому були певні коливання щодо того, як продовжити роботу в Криму. Ми бачили, що навіть Росія пропонувала деяким банкам залишитися, адже швидко збудувати на півострові велику мережу відділень і філій дуже важко. Але системні банки вирішили не чекати наданого РФ граничного терміну їх перебування в Криму – 1 січня 2015 року – і почали поступово виходити”, – зазначив О.Кущ.
“У Криму налічувалося більше 1 тис. відділень і філій українських банків, їхні активи становили понад 22 млрд грн активів, майже 16 млрд грн пасивів. Це величезні кошти, і це ще не рахуючи капіталовкладень, які були зроблені в облаштування самих відділень. Це тисячі фахівців, які зараз скорочуються через закриття відділень і філій. Тобто наслідки дуже важкі, але українські банки вирішили для себе це питання не в площині економічної доцільності, а в площині патріотичної та політичної ситуації, яка склалася в Україні”, – підсумував експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас