ЄС знову заявив - Україна має право на законні дії щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС знову заявив - Україна має право на законні дії щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності

Кримінал
1003
У ЄС знову заявляють, що довіряють українському керівництву в питанні захисту суверенітету країни і закликають всі сторони до виконання “женевських домовленостей”. Таку позицію Брюсселя позначив представник голови європейської дипломатії Кетрін Ештон Майкл Манн, відповідаючи на запитання про те, чи відповідає антитерористична операція, проведена в Україні, чотиристороннім домовленостям, досягнутим в Женеві.
“У нас є повна впевненість в українському керівництві в плані виконання умов угоди. Ми вже бачили цьому позитивні сигнали і закликаємо всі сторони зробити так само. Ми визнаємо право України вжити законні дії, щоб захистити свій суверенітет і територіальну цілісність. Але повторю знову, що всі сторони женевських домовленостей повинні зробити все можливе, щоб деескалувати ситуацію”, – сказав він.
Коментуючи на прохання журналістів висловлювання міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про можливість застосування сили щодо України, “якщо буде атака на російських громадян”, М.Манн нагадав про поширену в четвер заяву верховного представника ЄС К.Ештон, в якій лунав заклик до всіх сторін женевських домовленостей шукати рішення для деескалації ситуації.
“Всі сторони женевських домовленостей повинні повністю імплементувати женевські домовленості, включаючи використання важелів впливу на незаконні озброєні групи, щоб зупинити насильство і провокації”, – заявив М.Манн, констатувавши, що нещодавні події в Україні показали, що “не всі віддані виконанню женевських домовленостей”.
“Ми закликаємо всіх поважати досягнуті домовленості. Тільки дипломатичне рішення є єдиним виходом із ситуації”, – підкреслив представник К.Ештон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас