Усі договори щодо "доступного житла" обслуговуватимуться в повному обсязі - обіцянка чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Усі договори щодо "доступного житла" обслуговуватимуться в повному обсязі - обіцянка чиновників

Казна та Політика
302
Всі раніше укладені договори на кредитування будівництва з фондом “Держмолодьжитло” обслуговуватимуться в повному обсязі. Про це сказав голова правління установи Леонід Рисухін.
Рисухін роз’яснив, що зараз Фонд має кілька тисяч договорів за програмами молодіжного кредитування житла, “Доступне житло, 70/30” та компенсації іпотечної ставки комерційних банків.
“Безумовно, всіх цікавить стан подальшої реалізації цих програм. Підкреслюю, що в умовах складного фінансового становища деякі витрати, у тому числі соціальні, в держбюджеті було значно знижено. Але в цьому головному фінансовому документі передбачені кошти на обслуговування раніше укладених договорів.
Так, за програмою часткової компенсації ми і надалі будемо вести до 9,3 тисячі договорів, за “молодіжною програмою” також більше 9000 договорів, супроводжуватимемо також програму за схемою “30 на 70%”.
Але говорити про те, що продовження роботи над програмами (укладення нових договорів) згортається, буде некоректно. Вони просто призупинені. Як записано в Перехідних положеннях змін до державного бюджету, за умови наявності коштів у головному фінансовому документі країни фінансування соціальних програм буде відновлено”, – зазначив Л.Рисухін.
Нагадаємо, забудовники також відзначають, що інвестори, які попередньо уклали договори купівлі-продажу майнових прав, можуть продовжувати розраховувати на 13-відсоткову підтримку держави в рамках дії програми іпотечного кредитування.
“Всі розуміють, як непросто сьогодні новому уряду, але я впевнений, що незабаром ситуація зміниться на краще і “Київміськбуд” знову буде укладати договори купівлі-продажу житла з учасниками програм доступного житла. Врешті, робота на будмайданчиках не зупиняється, ми будуємо нові квартири, тримаємо слово перед інвесторами, а поки працює будівельна галузь, то жива і економіка країни. Труднощі минають, а будинки, побудовані “Київміськбудом”, стоять”, – підкреслив президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас