За полювання на території Януковича бізнесмени платили від 50 до 120 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За полювання на території Януковича бізнесмени платили від 50 до 120 тисяч

Казна та Політика
772
Відомі бізнесмени та чиновники платили десятки тисяч гривень у якості вступного внеску до клубу “Кедр”, який провадив мисливство на території “Сухолуччя” Віктора Януковича.
Про це свідчать документи, опубліковані на сайті “YanukovychLeaks”.
Як зазначається, бізнесмен Василь Хмельницький та президент концерну “Стірол” Микола Янковський заплатили по 49,999 тис гривень.
Бізнесмену Олександру Ярославському та екс-міністру вуглепрому Сергію Тулубу вхідний квиток до “Кедру” коштував 120 тис гривень.
Всі вони платили вступні внески на початку 2009 року на підставі протоколу від 24 грудня 2008 року.
Нагадаємо, громадська організація “Товариство мисливців та рибалок “Кедр” була зареєстрована у листопаді 2008 року.
Її номінальними засновниками стали екс-міністр енергетики Юрій Бойко, екс-голова “Укравтодору” Володимир Демішкан і вищезгаданий Сергій Тулуб.
Організація спочатку була зареєстрована по вул. Івана Франка, 19 у селі Нові Петрівці – це офіційна адреса резиденції “Межигір’я” Віктора Януковича. Згодом місце реєстрації “Кедру” змінили на вул. Леніна, 2 у селі Сухолуччя.
Членами клубу “Кедр” також були російський мільярдер Володимир Євтушенков, у якого уряд Азарова придбав відеокамери для виборів за 996 млн гривень, директор Департаменту контролю над виробництвом і оборотом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової служби Анатолій Радченко, екс-керівник державного Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства Микола Гордійчук.
У 2011 році “Кедр” витратив 500 тис гривень на подарунки для членів клубу.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас