Питання боротьби з корупцією і тероризмом в Україні потрібно вирішувати шляхом арешту рахунків винних російських банків - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Питання боротьби з корупцією і тероризмом в Україні потрібно вирішувати шляхом арешту рахунків винних російських банків - нардеп

Кримінал
1395
Керівник фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв вважає, що питання боротьби з корупцією і тероризмом в Україні не буде вирішено, якщо не будуть арештовані рахунки банківських установ Російської Федерації.
“Питання боротьби з корупцією не буде вирішено без арешту рахунків Російської Федерації, у тому числі банківських установ Російської Федерації, які фінансують сьогодні тероризм”, – сказав С.Соболєв на брифінгу в середу в Києві. Він зазначив, що ця тема обговорювалася і під час зустрічі народних депутатів з віце-президентом США Джозефом Байденом.
“Якщо по відношенню до банків і цілого ряду компаній не будуть застосовані відповідні санкції, ми ніколи не зможемо припинити фінансові потоки, які йдуть на фінансування тероризму в Україні”, – наголосив Соболєв.
Як повідомлялося, в середині квітня Служба безпеки України встановила, що активи одного з російських банків використовувалися для фінансування терористичних груп на сході України, відкрито кримінальне провадження щодо посадових осіб цієї фінустанови.
Крім того, за інформацією в.о. генерального прокурора України Олега Махницького, за період з березня до середини квітня припинена фінансова діяльність банків, причетних до фінансування сепаратистських дій, а також проводиться перевірка і припинено фінансування 14 банків, які були “фінансовими майданчиками власне сепаратизму”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас