У держави є методи, якими можна знизити ціни на пальне, але вона поводить себе дуже хитро - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У держави є методи, якими можна знизити ціни на пальне, але вона поводить себе дуже хитро - експерт

Енергетика
2486
У держави є методи, які можуть знизити ціни на пальне, вважає директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн. “Держава теж дуже хитро себе поводить. З одного боку каже, що треба знизити ціни, а з іншого пропозиції зафіксувати акцизи не в євро, а в гривнях ігноруються вже три-чотири роки. Тому що ніхто не хоче втрачати гроші, і кому біда, а кому прибуток. Ні в Росії, ні в Білорусі немає акцизу в валюті, всюди встановлені національні грошові одиниці. У нас же – в євро. Тому єдина, хто виграє в даній ситуації – це держава”, – поясний експерт під час прес-конференції в Києві.
Також Куюн розповів як можна якщо не повністю уникнути, то принаймні зробити більш плавними стрибки на ринку. “Це, безумовно, нарощування внутрішнього видобутку енергоресурсів. Нажаль, ми бачимо, що навпаки, останні 5-6 років впевнено падають обсяги видобутку нафти. Тому що держава по суті повністю віддала на відкуп найбільшу нафтовидобувну компанію “Укрнафта”, і не зважаючи на мільярдні прибутки цієї компанії за останні роки, програма по розвитку та бурінню, відкриттю нових родовищ заморожена. Відповідно, інвестицій в компанію немає. Тобто, хтось заробляє, але в перспективі ми усі втрачаємо”, – підсумував експерт.
Нагадаємо, вчора на паливному риноку вперше за довгий час відмитили зниження цін: на окремих заправках бензин подешевшав на 1,5-2 грн за літр
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас