Підвищувати тарифи на поставку ресурсів у Крим шкідливо для майбутніх стосунків сторін - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищувати тарифи на поставку ресурсів у Крим шкідливо для майбутніх стосунків сторін - думка

Казна та Політика
1162
Псувати життя кримчанам і продавати їм воду та електрику за максимальними тарифами недоцільно, вважає аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. Однак ціна за ці ресурси має бути не нижчою, від собівартості плюс витрати на їх поставку. “Відповідно, потрібно дивитись на структуру їхньої собівартості, наскільки собівартість покривається цінами”, – додав експерт.
“Якщо говорити про пільги населенню, про постачання за цінами, які нижчі за собівартість, – то їх варто урівняти до собівартості. Чи треба їх, користуючись фактично монопольним становищем на сьогоднішній день підвищувати значно вище їх реальної ціни? На мою думку, це недоцільно. Враховуючи те, що на материковій частині відбувається підвищення цін на газ, електроенергію та опалення згідно з домовленостями з МВФ, аби скоротити дефіцит Нафтогазу, то в принципі, виставляти якісь особливі умови для Криму, яких не буде на материковій частині України, недоцільно. І водночас робити максимальні тарифи, спробувати вичавити з Криму гроші за ці поставки, через те, що склалось таке монопольне становище також недоцільно. Більше того, шкідливим для майбутніх стосунків”, – переконаний Жолудь.
Більше про постачання ресурсів на півострів читайте у статті “За якими цінами Україні варто продавати Криму воду та електрику?”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас