Росія продовжує розповідати про свою нереальну щедрість - вона "допомогла Україні" вже на $250 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія продовжує розповідати про свою нереальну щедрість - вона "допомогла Україні" вже на $250 млрд

Світ
788
За весь пострадянський період Росія допомогла Україні приблизно на чверть трильйона доларів, заявив прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв. “Цифра, яку ви назвали, близько 250 млрд доларів – це справедлива цифра. Це, по суті, обсяг підтримки, яку ми за, може бути, всю пострадянську історію надали нашим українським друзям і братам за рахунок всякого роду преференцій, включаючи неринкові умови торгівлі газом”, – сказав Медведєв у вівторок в Держдумі, коментуючи виступи представників фракцій після звіту уряду РФ.
При цьому Медведєв погодився з тезою про те, що допомагати потрібно осмислено.
“Але ми – добрі, ми так влаштовані, і мова йде про дуже близьку нам державу. Я вважаю, що в цій доброті не тільки наша слабкість, але і наша сила, бо всі добрі люди – вони, як правило, сильні”, – сказав Медведєв.
Нагадаємо, 9 квітня Дмитро Медведєв підрахував, що Україна винна Росії $16,6 млрд. Ця сума складається з трьох джерел. “Три мільярди доларів – борг України [за єврооблігаціями]; накопичена заборгованість за газ – 2,2 млрд доларів, і те, що ми розглядаємо як недоотриманий прибуток Росії, – 11 млрд 400 млн. У загальній складності – 16 млрд 600 мільйонів”, – відзвітував російський прем’єр перед Володимиром Путіним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас