ЄБРР виділив $40 млн кредиту - на підтримку зернових сільських господарств в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділив $40 млн кредиту - на підтримку зернових сільських господарств в Україні

Кредит&Депозит
332
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділив фонду New Europe Property Fund L.P. під управлінням NCH Capital Inc. до $40 млн забезпеченого кредиту для підвищення ефективності його проектів у сільському господарстві на території України. За повідомленням прес-служби банку, ЄБРР надає кредит більш ніж 30 сільгосппідприємствам і елеваторам по всій Україні, які належать New Europe Property Fund LP.
Зазначені кошти будуть використані для фінансування потреб підприємств в оборотному капіталі і на підтримку їх експортних операцій із зерном протягом наступних трьох сезонів. Також передбачається значне скорочення викидів вуглекислого газу і підвищення енергоефективності на цих підприємствах.
Як повідомлялося, NCH New Europe Property Fund L.P. був створений влітку 2005 року, його кошти були повністю інвестовані в нерухомість і агрокомпанії у Східній Європі та країнах колишнього СРСР. Фонд, за даними ЄБРР, володів через мажоритарні частки в трьох українських спільних підприємствах 35 агрогосподарствах і компаніях по зберіганню зерна в Україні.
NCH ​​Capital зі штаб-квартирою в Нью-Йорку була створена на початку 90-х років минулого століття і спочатку спеціалізувалася на інвестиціях в Росію і країни Балтії. Потім були створені регіональні офіси в Росії, Румунії, Україні, Латвії, Болгарії, Молдавії та Албанії, а в 2012 році компанія вийшла на ринок Бразилії. За час діяльності NCH Capital створила 21 фонд і на сьогодні під її управлінням перебуває капітал на суму понад $3 млрд.
Навесні 2009 року ЄБРР уже виділяв $50 млн фонду NCH New Europe Property Fund L.P. під управлінням NCH Capital Inc. на фінансування потреби в оборотному капіталі підконтрольних фонду українських агрогосподарств у вигляді довгострокового поновлюваного кредиту.
Влітку 2013 року банк вирішив виділити іншому підконтрольному NCH Capital Inc. фонду – NCH Agribusiness Partners II – $50 млн на агропроекти в Україні та Російській Федерації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас