В Україні сири можуть подешевшати на 4-5% - виробники мають чималі запаси для ринку Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні сири можуть подешевшати на 4-5% - виробники мають чималі запаси для ринку Росії

Аграрний ринок
275
В Україні може впасти роздрібна ціна на деякі сири орієнтовно на 4-5% у зв’язку з обмеженням їх експорту до Росії. Таку думку висловила експерт асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Аліна Жарко.
“Зараз починаються деякі акції на сири. Бо у виробників є досить великі запаси для ринку Росії і вони зацікавлені продати ці сири. Адже переорієнтація на виробництво іншої продукції вимагає часу. Не можна так, що сьогодні виробляли сири, а завтра виробляємо щось інше”, – сказала експерт.
А.Жарко зазначила, що тільки великим підприємствам під силу переорієнтувати своє виробництво, а меншим це зробити досить складно.
На думку експерта, великого зниження цін на сири не варто передбачати, воно можливе в межах 4-5%. “Звичайно, це не стосується всіх сирів, але вони (виробники – ред.) будуть намагатися продати їх якомога більшу кількість, адже це вже витрачені гроші, які вони намагатимуться повернути”, – додала А.Жарко.
Нагадаємо, на початку квітня Росспоживнагляд призупинив ввезення молочної продукції кількох українських підприємств через “невідповідність вимогам технічного регламенту”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас