США можуть направити сухопутні війська в Польщу і Естонію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть направити сухопутні війська в Польщу і Естонію

Світ
287
США розмірковують про розміщення невеликих груп сухопутних військ у Польщі та Естонії для коротких військових навчань в спробі заспокоїти східноєвропейських членів НАТО, схвильованих посяганнями росіян на Україну, пише The Financial Times.
Як відзначає видання, навчання проводитимуться в рамках більш широкого перегляду позицій американських військ у Європі, проведеного Пентагоном в пошуках способів протистояння Росії, яка анексувала Крим і розмістила близько 40 тисяч військовослужбовців на українському кордоні.
Представник США заявив, що розглянуті навчання передбачають участь 100-150 військовослужбовців і триватимуть кілька тижнів. Про ймовірність розгортання американських військ вперше заявив міністр національної оборони Польщі Томаш Семоняк, який сказав у п’ятницю, що принципове рішення прийнято.
Нагадаємо, раніше генсек альянсу Андерс Фог Расмуссен заявив, що у зв’язку із зростанням напруженості в Україні НАТО вживає військові заходи і посилить повітряне патрулювання на сході Європи, а також направить військові кораблі в Балтійське море і східне Середземномор’я. 10 квітня на тлі загострення ситуації на південному сході України в акваторію Чорного моря для підтримки Києва і союзників по НАТО увійшов есмінець ВМС США “Дональд Кук”, оснащений системою протиракетної оборони “Іджіс”. Корабель приєднався до військових навчань спільно з озброєними силами Румунії, що проводяться в Чорному морі.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас