У в'язнів в Криму буде можливість вибору - стати громадянами Росії або повернутися в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У в'язнів в Криму буде можливість вибору - стати громадянами Росії або повернутися в Україну

Кримінал
471
У в’язнів в Криму буде можливість вибору – стати громадянами Росії або повернутися в Україну, повідомив перший заступник директора ФСВП Анатолій Рудий. “Самі засуджені повинні визначитися – хочуть вони бути громадянами Росії або України”, – сказав він у п’ятницю.
За словами заступника голови ФСВП, невелика кількість засуджених в Криму хочуть виїхати в Україну. “І в Україні є достатня кількість кримчан, які хочуть повернутися. Якщо вони повернуться до Криму, то будуть відбувати покарання за російським законодавством”, – повідомив Рудий.
Він сказав, що серед засуджених в Криму почали видавати російські паспорти. “Цей процес розпочато. Наразі вживаються заходи, щоб його максимально прискорити. Засуджені почали писати заяви, щоб визначитися з приводу своєї долі”, – сказав він.
“Зараз потрібно буде повністю визначитися, чи підпадають їхні злочини під російське законодавство, суд повинен визначитися щодо подальшого виду виконання покарань, того, куди вони будуть направлені”, – сказав Арудов.
1 квітня прес-бюро ФСВП Росії повідомило, що в Криму створять три виправні колонії та слідчий ізолятор. Зокрема, в Сімферополі створюється слідчий ізолятор №1 з лімітом наповнення 951 місце і виправна колонія суворого режиму №1 з лімітом наповнення 1470 місць, в Керчі – виправна колонія загального режиму №2 з лімітом наповнення 710 місць і колонія-поселення №3 з лімітом наповнення 150 місць.
“Для виконання заходів кримінально-правового характеру, не пов’язаних з ізоляцією засуджених від суспільства, та організації контролю за знаходженням підозрюваних або обвинувачених у місці виконання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту створюється кримінально-виконавча інспекція з філіями”, – йдеться в прес-релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас