Луганська облрада вимагає негайно оголосити про референдум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луганська облрада вимагає негайно оголосити про референдум

Казна та Політика
2056
Депутати Луганської обласної ради вимагають від центральної влади негайно оголосити про проведення Всеукраїнського референдуму з питання держустрою країни і надання російській мові статусу другої державної.
Про це йдеться у зверненні Луганської облради, прийнятому на засіданні в п’ятницю, повідомляє прес-служба облради.
«У найближчі дні має бути оголошений Всеукраїнський референдум з двох питань: про державний устрій України з максимальною передачею владних повноважень в регіони і про державний статус російської мови», – йдеться у зверненні.
У зверненні підкреслюється, що на виконанні цих вимог наполягають мільйони людей.
На думку луганських депутатів, референдум необхідно провести 25 травня в один день з позачерговими президентськими виборами.
Також облрада вимагає амністувати бійців спецпідрозділів, які брали участь у подіях на Майдані Незалежності в Києві.
«Необхідно до 9 травня ухвалити закон про амністію бійців спецпідрозділів «Беркут», «Альфа» та Внутрішніх військ, а також про непереслідування активістів, військових, і всіх учасників акцій протестів, захоплень адміністративних будівель на сході країни з подальшим їх роззброєнням», – йдеться у зверненні.
Відзначимо, що 17 квітня активісти в Луганську на мітингу За єдність України, який ініціювали студенти та викладачі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, прийняли резолюцію.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас