Погрози донецькому бізнесу щодо стягнення податків це чистої води рекет - Міндоходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Погрози донецькому бізнесу щодо стягнення податків це чистої води рекет - Міндоходів

Казна та Політика
1541
Донецьк є і буде територією України, тому жодних розмов про те, що податки з цієї області не платяться до Києва, не може бути. “Це чиста провокація”, – заявив заступник Міністра доходів і зборів України Ігор Білоус під час брифінгу в Кабміні.
Податкові стягнення з Донецької області становлять 9% від зведеного бюджету. В 2013 році Донецька область згенерувала 9,1% до бюджету, що становить майже 27 млрд. За перший квартал 2014 рокуця сума склала 6,3 млрд.
“Це суттєві цифри, Донецьк – дуже важливий регіон. Мови не може бути про якесь відділення. Навіть не хочеться це обговорювати. Ми робимо все можливе, аби там, де зараз стріляють, не зруйнували наші інспекції. І якщо є якісь погрози до місцевого бізнесу щодо стягнення податків – то це чистої води рекет”, – підсумував Білоус.
Зараз на Донеччині продовжується конфлікт із сепаратистами. Підприємцям у Донецьку невідомі приносять “маніфести” самопроголошеної Донецької народної республіки з вимогою платити “податки” – з кожної торгової точки 20 доларів на тиждень. “Згідно з Постановою відрахування до народного бюджету Донецької Республіки з кожної торгової точки у вигляді єдиного податку мають складати 20 доларів США на тиждень. Щотижня в звітний день (п’ятницю) представник торгової точки зобов’язаний здати в каб. 615 штабу донецької народної республіки готівкові кошти у зазначеному розмірі”, – говориться у маніфесті.
За несплату цього податку підприємців будуть карати конфіскацією усього товару в цій точці в день, що йде за звітним (у суботу).
Більше про останню діяльність міністерства читайте в статті “Що встигло нове керівництво Міндоходів зробити за місяць: вся правда з перших вуст”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас