Свинина в Україні подорожчала за тиждень на 35-40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Свинина в Україні подорожчала за тиждень на 35-40%

Аграрний ринок
2430
На цьому тижні в Україні почали стрімко підвищуватися ціни на свинину. Якщо минулого тижня вартість свинини для кінцевих споживачів становила близько 45 грн. за кілограм, то цього тижня ціни піднялися до 59-65 грн. за кілограм. Про це повідомили в асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ).
Ще наприкінці березня спостерігалося зростання закупівельних цін на свиней. Спочатку таке зростання було досить плавним, проте з часом ставало все більш стрімке. Станом на 16 квітня ціни на свиней м’ясних порід вже виросли до 24,00-28,00 грн./кг (з ПДВ), а в північних регіонах України свиней закуповували і по 29,00 грн./кг. Звичайно, зросли ціни і на напівтуші свиней. Напівтуші свиней без шкіри подорожчали на 10,00-14,00 грн./кг і зараз реалізуються за ціною 47,00-52,00 грн./кг.
Що стосується інших видів м’яса, то ціни на них майже не змінилися: спостерігалося незначне підвищення в межах 0,5-2,0%. Зараз яловичина (грудинка) коштує для кінцевих споживачів близько 42,50-43,50 грн./кг, а курятина – близько 22,00-23,00 грн. за кг тушки.
“На підвищення цін на свинину вплинуло багато факторів. Вагомою причиною стало скорочення імпорту свинини через зростання курсу долара. Багато м’ясокомбінатів працювали раніше на дешевій імпортній сировині, а зараз вони змушені закуповувати замість імпортної свинини вітчизняну. На зростання попиту трохи вплинула і підготовка до Великодніх свят, проте слід зазначити, що цього року українці будуть економити на великодньому кошику, тому значного зростання споживання м’яса в цей період спостерігатися не буде. Після свят ціни на свинину повинні стабілізуватися, а в разі подальшої ревальвації гривні знизяться за рахунок збільшення імпорту”, – повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас