У 90% затриманих біля військової частини в Маріуполі були проблеми з законом - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 90% затриманих біля військової частини в Маріуполі були проблеми з законом - МВС

Кримінал
1325
Один із загиблих відбував термін у в’язниці Російської федерації.
У 90 відсотків людей, затриманих в Маріуполі за організацію штурму військової частини 16 квітня, були проблеми з законом, повідомляє прес-служба МВС у п’ятницю, 18 квітня.
«З 77 осіб, затриманих в Маріуполі, 17 раніше притягувалися до кримінальної відповідальності. Майже всі інші учасники штурму як мінімум один раз притягувалися до адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому вигляді і хуліганство», – йдеться в повідомленні.
Крім того, в ефірі телеканалу Еспресо-ТВ заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий повідомив, що з двох нападників, які загинули, один відбував термін у в’язниці Російської федерації, а інший володів 4 одиницями зброї.
За уточненими даними ГПУ, під час операції з відбиття штурму 16 бойовиків отримали поранення, двоє з них померли під час надання їм медичної допомоги. За попередніми даними медиків, майже всі нападники, які отримали поранення, перебували в стані алкогольного сп’яніння.
Увечері 16 квітня близько 300 агресивно налаштованих озброєних осіб, використовуючи фугаси і коктейлі Молотова, спробували увірватися на територію військової частини захопити арсенал, який там зберігався. У відповідь на атаку, військовослужбовці спільно з працівниками МВС провели операцію з локалізації та роззброєння нападників.
Генпрокуратура визнала законним застосування зброї військовослужбовцями проти штурмовиків.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас