Відсьогодні в Україні скасовується утилізаційний збір на автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсьогодні в Україні скасовується утилізаційний збір на автомобілі

Казна та Політика
3039
Сьогодні в газеті Голос України опубліковано закон про скасування утилізаційного збору на автомобілі та скасування акцизу на переобладнання транспортного засобу. Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко на своїй сторінці в Facebook.
“Законом передбачається звільнення від оподаткування акцизних операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу на підакцизний легковий автомобіль і скасування плати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів”, – йдеться в пояснювальній записці.
Як раніше прогнозував Назаренко, скасування утилізаційного збору пожвавить авторинок і запустить реалізацію “відкладеного попиту”.
У документі пояснюється, що закон набирає чинності з дня його опублікування.
Нагадаємо, закон “Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів” набув чинності 8 серпня, закон про внесення змін до Податкового кодексу про сплату екологічного податку – 1 вересня 2013 року, а 8 квітня 2014 року Верховна Рада його скасувала.
Після цього деякі великі українські автоскладальники заявили про негативні для них наслідки скасування в Україні утилізаційного збору. Експерти парирують, стверджуючи, що вітчизняні виробники зберігають перевагу порівняно з імпортерами готових машин.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас