Рада рекомендувала відновити призов в Україні - тепер слово за Турчиновим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада рекомендувала відновити призов в Україні - тепер слово за Турчиновим

Казна та Політика
1463
Народні депутати підтримали проект постанови № 4519 про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності України у зв’язку з агресією Російської Федерації.
За відповідне рішення проголосували 232 парламентарія, при необхідному мінімумі в 226 голосів.
«Мета проекту постанови полягає в рекомендації Верховної Ради України виконуючому обов’язки президента України відновити призов до лав Збройних Сил України, а Міністерству оборони України – розгорнути навчально-тренувальні табори для добровольців, яких слід залучати до служби у військовому резерві і загонах територіальної оборони», – йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови.
Крім того, проектом постанови рекомендується Міністерству освіти і науки України розширити вивчення курсу Захист Вітчизни в середніх загальноосвітніх школах і відновити діяльність військових кафедр при вищих навчальних закладах для посилення військової підготовки та патріотичного виховання.
«Прийняття проекту постанови сприятиме посиленню обороноздатності держави, розширенню системи військової підготовки, залученню добровольців до служби у військовому резерві, а також до участі в охороні громадського порядку», – сказано в проекті постанови.
Раніше, 16 квітня, Верховній Раді не вистачило голосів для прийняття проекту постанови. Відповідне рішення підтримали лише 208 народних депутатів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас