Президентська частка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президентська частка

Казна та Політика
1344
Президент Росії Володимир Путін 14 квітня підписав указ про підвищення грошової винагороди главі держави. Вже в травні його зарплата зросте в 2,65 рази, і тоді президент, за деякими даними, буде отримувати до 570 тисяч рублів на місяць. Багато це чи мало? Як сильно президентська зарплата відрізняється від середньої у країні? Щоб відповісти на ці питання, «Лента.ру» звела воєдино основні факти про зарплати глав держав та їх простих громадян.
Підвищення зарплати президента Володимира Путіна носило плановий характер. Про це в ефірі радіостанції «Ехо Москви» заявив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков. За його словами, президент, та й прем’єр Дмитро Медведєв (зарплата якого в травні теж підніметься в 2,65 рази ) були «найбільш низькооплачуваними представниками вищої влади». «Їхня зарплата не була підвищена, коли було загальне підвищення зарплати у чиновників, співробітників адміністрації президента, апарату Білого дому і просто зараз – це запізніле приведення зарплати у відповідність», – пояснив Пєсков.
Більш того, за підсумками минулого року глава держави отримав в два рази менше, ніж його колеги Барак Обама з США і Стівен Харпер з Канади. Доходи Путіна менші, ніж у прем’єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона і президента Франції Франсуа Олланда. І навіть канцлер ФРН Ангела Меркель заробила значно більше.
З іншого боку, все пізнається в порівнянні. «Лента.ру» звела воєдино основні факти про зарплати глав держав та їх простих громадян. З’ясувалося, що найбільший розрив між оплатою праці лідера країни та її громадян саме в Росії.
Президентська частка
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас