Невизнана республіка Придністров'я попросила Путіна про її визнання "незалежною державою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невизнана республіка Придністров'я попросила Путіна про її визнання "незалежною державою"

Світ
1017
Невизнана республіка Придністров’я звернулася до керівництва Росії з проханням про її визнання незалежною державою. Про це повідомляє агентство «Тірас».
Відповідне звернення було прийнято 16 квітня на засіданні придністровського парламенту. У ньому міститься посилання на результати референдуму про незалежність, що проводилося в республіці. «Проголосувавши за незалежність ПМР [Придністровської Молдавської Республіки] і подальше вільне приєднання Придністров’я до РФ, придністровський народ реалізував невід’ємне право вільно і без втручання ззовні визначати свій політичний статус, здійснювати економічний, соціальний і культурний розвиток», – йдеться у зверненні.
Послання адресоване президенту Росії Володимиру Путіну, а також Державній Думі та Раді Федерації.
За інформацією «Новин Придністров’я», його також направлять до ОБСЄ та ООН.
Раніше, в середині березня, парламент Придністров’я звернувся до Росії з проханням розробити закон, який дозволив би прийняти самопроголошену республіку до складу РФ. Прохання послідувало за подіями в Криму, який незабаром після проведеного там референдуму був прийнятий до складу Росії.
Придністров’я проголосило незалежність на початку 1990-х років. Послідував збройний конфлікт, припинений після втручання російських військ. Самопроголошеній республіці вдалося зберегти де-факто незалежність від Молдови, але міжнародного визнання вона не отримала.
Росія надає Придністров’ю економічну допомогу (за оцінкою спікера парламенту республіки Михайла Бурли, щорічна допомога порівнянна з ВВП Придністров’я, що становить близько мільярда доларів). Водночас приналежності цієї території до Молдови Росія досі офіційно не оскаржувала.
У 2006 році в Придністров’ї відбувся референдум, під час якого більшість виборців підтримали курс на незалежність з наступним приєднанням до Росії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас