Кожен п'ятий росіянин упевнений: Захід боїться, що РФ стане "занадто впливовою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий росіянин упевнений: Захід боїться, що РФ стане "занадто впливовою"

Світ
353
Багато країн не хочуть офіційно визнати Крим російським, оскільки бояться, що РФ стане занадто впливовою. Таку думку висловив кожен п’ятий (​​18%) росіянин – учасник опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД). Його результати оприлюднені в середу, 16 квітня, на сайті Центру.
Респонденти також пояснюють небажання багатьох країн прийняти факт входження Кримського півострова до складу РФ тим, що США чинять тиск на інші держави (13 ), а також боротьбою за владу і ресурси, прагненням самим заволодіти Кримом (13). Ще 7% учасників опитування підозрюють частину країн в бажанні нашкодити Росії.
Ще 5% респондентів сказали про те, що Крим і бази Чорноморського флоту є стратегічно важливими об’єктами, які тепер перейшли до Росії.
Водночас, більше половини росіян (59%) упевнені: РФ не варто побоюватися якихось негативних наслідків у зв’язку з тим, що багато країн продовжують вважати Крим українською територією.
У свою чергу, чверть опитаних (25%) вважає, що подібна ситуація може призвести до негативних результатів. Про відсутність наслідків частіше кажуть селяни (69%), тоді як жителі Москви і Санкт-Петербурга схильні дотримуватися протилежної точки зору (42%).
Ті, хто висловлюють побоювання, в першу чергу, кажуть про економічні санкції (34%). Крім того, можливі провокації, військова загроза (14%), подальше ускладнення відносин Росії з країнами Заходу (11%).
Як повідомлялося, рішення про прийняття Криму до складу РФ вважають правильним 96% росіян. Про це свідчать дані опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД), опубліковані в середу, 2 квітня, на сайті центру.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас