РБ ООН збирається на нове засідання щодо України - о 16.00 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РБ ООН збирається на нове засідання щодо України - о 16.00

Світ
2288
Рада Безпеки ООН запланувала на середу проведення чергової зустрічі, на якій розгляне ситуацію в Україні, повідомив сайт Радбезу.
Як очікується, зустріч розпочнеться о 16:00 за місцевим часом.
Засідання пройде на тлі ускладнення ситуації на південному сході України і оголошення київської влади про початок силової операції.
Росія неодноразово закликала владу в Києві утриматися від застосування сили на південному сході країни. Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв напередодні заявив, що “Україна перебуває на межі громадянської війни”.
Раніше цього тижня в.о. президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов в телефонній бесіді з генсеком ООН Пан Гі Муном озвучив ідею підключення ООН до “спільної операції” на сході України.
У свою чергу, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив у Пекіні, що ініціативи нинішньої влади в Києві про притягнення ООН для протиправних дій на південному сході України неприйнятні.
“Не можна однією рукою закликати до діалогу, а іншою – віддавати злочинні накази про використання армії проти власного народу. Крім того, ще для цього запрошують ООН взяти участь у цих протиправних діях. Це взагалі ні в які ворота не лізе”, – сказав він.
Пан Гі Мун, зі свого боку, вважає, що направлення військ ООН в Україну в нинішній момент було б недоцільним. “У цей момент направляти війська не здається дуже практичним кроком”, – таку думку він висловив в інтерв’ю мексиканському виданню “Реформа”.
При цьому Пан Гі Мун нагадав, що “перед відправленням миротворчих сил ООН насамперед необхідно узгодити (цей крок – ІФ) з членами Ради Безпеки”. “Щонайменше, ми повинні мати чіткий мандат і схвалення ради”, – сказав генсек.
Попередня зустріч щодо України відбулася в неділю ввечері (у ніч на понеділок). Вона була скликана за ініціативою Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас