У держкомпаніях України можуть скоротити половину IT-фахівців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У держкомпаніях України можуть скоротити половину IT-фахівців

Казна та Політика
1220
Уряд України вирішив скоротити чисельність держслужбовців в органах влади на 10% через критичну ситуацію в економіці країни. Процес скорочень вже розпочався. У Держінформнауки побоюються, що велика частина звільнень припаде на IT-фахівців, що працюють на державу.
Такі побоювання викликає статистика, що свідчить про непропорційні принципи скорочень за напрямками в українських міністерствах і відомствах. “Сумний приклад полягає в тому, що під першу чергу скорочень підпадають фахівці інформаційних технологій. Пропорції скорочення часто перевищують 50%”, – заявив голова відомства Володимир Семиноженко.
Він вважає це неприпустимим. Україна втрачає фахівців з багаторічним досвідом роботи, що ставить під загрозу її інноваційний розвиток. Семиноженко пояснив, що скорочення IT-фахівців ставить під загрозу формування кадрового резерву професіоналів галузі для забезпечення ефективного державного управління з використанням IT-технологій. Це знизить показники зрілості України в IT-сфері, вплине на державну політику впровадження та всебічної підтримки інформаційних технологій в органах державної влади.
“В умовах, коли наші потужності в області високих технологій визнані у всьому світі, гальмувати процеси розвитку галузі – фактично стримувати економічний і соціальний розвиток держави”, – зазначає він.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас