ЄС близький до узгодження розширеного списку санкцій щодо російських політиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС близький до узгодження розширеного списку санкцій щодо російських політиків

Світ
567
Європейський союз протягом найближчих днів погодить нових фігурантів “чорного списку” осіб, відповідальних, на думку Брюсселя, за порушення територіальної цілісності України, повідомив у вівторок близьке до ЄС інтернет-портал “Єврообсервер”. Напередодні про розширення списку санкцій, до якого зараз входять 33 російських і українських особи, домовилися в Люксембурзі голови МЗС країн-членів ЄС.
За даними голови МЗС Польщі Радека Сікорського, “чорні списки” цього разу планується розширити за рахунок російських компаній, у той час як міністр закордонних справ Ірландії Імон Гілмор сказав про включення до них як “окремих осіб, так і компаній”, зазначає видання.
За його відомостями, Європейська комісія майже завершила роботу над “третім етапом” санкцій відносно Росії, спрямованих проти енергетичного, фінансового та оборонного секторів Росії.
Однак, як підкреслив голова МЗС Великобританії Вільям Хейг, поки що немає виразного визначення та розуміння того, що має послужити “спусковим гачком” для переходу до “третього етапу”.
За даними “Єврообсервер”, на зустрічі в Люксембурзі Фінляндія заблокувала включення до підсумкового комюніке положення про причетність Росії до загострення ситуації на південному сході України.
У підсумку в заяві залишилося більш розпливчасте формулювання про “дії, які здійснюються озброєними особами”, пише видання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас