Бажаючих погратись в “купи-продай” на ринку нерухомості України менше не стало - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бажаючих погратись в “купи-продай” на ринку нерухомості України менше не стало - експерт

Нерухомість
2708
Подальші дії інвесторів на ринку нерухомості будуть залежати від об’єктивних факторів: усі очікують президентських виборів, тому інвестори зараз дуже акуратні та обережні, пояснив Юрій Піта, керівник комітету з правових питань АФНУ.
“При цьому майданчик для інвестицій зараз створено непоганий, оскільки визначається наш курс – це євроінтеграція. Тому нам потрібно просто пережити цей період, місяць-півтора до президентських виборів. Після виборів, я переконаний, інвестори будуть вкладати гроші в Україну, і тенденція до цього є. Головне, аби не було революції, не було дефолту. Ось і все”, – підсумував Піта.
Усіх інвесторів, які присутні на ринку нерухомості можна поділити на декілька категорій. “По-перше, це професійні інвестори та девелопери, які мають своє місце на ринку. Чистка кризою відбулась, тому залишились лише найсильніші та найбільш витримані. Ті, які мають власний ресурс, працюють на залученому ресурсі, безумовно, будуть продовжувати працювати на ринку. Що ми бачимо? Глобальні будівництва не припиняються, продажі йдуть, незважаючи на кризу. Безумовно, у них зараз впадуть об’єми реалізації – нікуди від цього не дінешся. В той же час, ці люди не зникнуть із нашого ринку. Вони вже пройшли таке загартування, що для них ці бурі – природні умови роботи”, – розповів керівник комітету з інформаційних технологій і аналітики АФНУ Едуард Бразас.
“Є ще зовнішні інвестори, які приходять та інвестують в якісь проекти. Їх в Україні немає. І не буде найближчі рік-два точно. Тому що вони прийдуть не за ручку з МВФ чи іншими європейськими інституціями, які починають виказувати свою довіру до України. Такі інвестори прийдуть дуже згодом, коли побачать, що наш нинішній статус підкріплений якимись конкретними справами”, – прогнозує фахівець.
Іще одна категорія – це приватні спекулянти. “Вони з ринку нікуди не зникли – адже на ринку постійно з’являється щось, що можна вигідно купити і не менш вигідно продати. Але не збільшиться кількість людей, охочих у це погратись. Але ті, що є, теж нікуди не підуть. Тому що ринок на сьогоднішній день дає можливість реалізувати себе в цьому сенсі”, – вважає Бразас. З інвесторами на українському ринку нерухомості все буде добре, прогнозує він. “Якщо в них є гроші – вони себе впевнено почуватимуть зараз”, – підсумував експепт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас