СБУ назвала ім'я російського офіцера ГРУ, який керує диверсантами у Слов'янську — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ назвала ім'я російського офіцера ГРУ, який керує диверсантами у Слов'янську

Казна та Політика
3524
Служба безпеки України встановила особу керівника російської диверсійної групи, яка діє у Слов’янську.
Ним виявився громадянин РФ, офіцер спецназу ГРУ Генштабу збройних сил Російської Федерації Ігор Стрєлков, йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.
“Саме його голос на записі телефонної розмови з московським куратором, оприлюдненому в ЗМІ 14 квітня ц.р., де він звітує про терор у Слов’янську та розстріл автомобіля з українськими правоохоронцями”, – заявили у СБУ.
Стрєлкова впізнали й затримані раніше диверсанти.
За даними спецслужб, на початку березня цього року він прибув на територію АР Крим та координував захоплення російськими військовослужбовцями і представниками спецслужб РФ військових частин ЗС України, місцевих органів влади та управління Автономії, викрадення військовослужбовців, активістів громадських організацій та інших громадян України й іноземців, які перебували у Криму.
Крім цього, стверджує СБУ, Стрєлков вербує громадян України для подальшого їх використання в організації та проведенні підривних акцій.
“Диверсант особисто давав вказівку громадянам України “К” та “В” захопити та утримувати будівлю Харківської облдержадміністрації, військові частини та підрозділи правоохоронних органів з метою заволодіння зброєю в Луганській області”, – йдеться у повідомленні.
СБУ вже розпочала кримінальне провадження за фактом організації Стрєлковим “умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, проведенні диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних регіонів нашої держави”.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас