ЄС хоче вкласти в бізнес в Україні 100 млн. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче вкласти в бізнес в Україні 100 млн. євро

Особисті фінанси
508
Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявляє про намір ЄС запустити в 2015 році проект підтримки малого та середнього бізнесу в Україні і вкласти в нього близько 100 млн. євро.
Томбінський розповів, що міжнародні інвестиції прийдуть в Україну тільки тоді, коли клімат для внутрішніх державних інвестицій буде сприятливий.
При цьому він наголосив на необхідності створення основної бази для подальшої модернізації України.
«Європейський Союз може в цьому допомогти в плані підтримки для розвитку приватного сектора. У 2015 році буде запущений проект вартістю близько 100 млн. євро, який буде направлений на підтримку малого та середнього бізнесу в Україні», – сказав Томбінський.
У зв’язку з цим посол сказав, що йдеться про допомогу, наприклад, в енергозберігаючих технологіях.
Також він вважає, що такий розвиток буде можливий тільки тоді, коли буде розвиток законодавчої бази, фіскальної політики та адміністративної політики.
Зокрема він підкреслив, що в інвесторів повинна бути впевненість, що законодавча база не буде мінятися кожного року, це, на його думку, має бути однією з передумов для розвитку.
«Питання заробітних плат, питання пільг не є першочерговими, в першу чергу має значення стабільне законодавство», – додав Томбінський.
Крім того, він зазначив, що важливим є адміністративний підхід і зниження рівня корупції.
Як повідомлялося, Рада директорів Міжнародного валютного фонду планує розглянути і остаточно затвердити дворічну програму кредитування України обсягом близько $14-18 млрд в кінці квітня – на початку травня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас