ГПУ: до відповідальності притягнуто 26 посадових осіб Укртрансінспекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: до відповідальності притягнуто 26 посадових осіб Укртрансінспекції

Казна та Політика
493
Проведеною прокурорською перевіркою виявлені суттєві порушення вимог Законів України “Про транспорт”, “Про залізничний транспорт” Державною інспекцією України з безпеки на наземному транспорті при реалізації функцій державного контролю у сфері безпеки руху на залізничному транспорті. Про це УНН повідомили в прес-службі ГПУ.
Встановлено, що в 2012-2013 роках було фактично згорнуто дієвий державний контроль за безпекою руху на залізничному транспорті з боку центрального апарату Укртрансінспекції та її територіальних органів в АР Крим, областях та містах Києві та Севастополі.
Так, за фактами транспортних пригод Укртрансінспекцією перевірки стану організації роботи з безпеки руху на залізничному транспорті в підпорядкованих територіальних підрозділах Укртрансінспекції не ініціювати і не проводилися. Заходи щодо усунення недоліків (порушень) в організації державного контролю не розроблялися, винні посадові особи не встановлювалися і до відповідальності не притягувалися.
Як свідчать статистичні дані, минулого року на залізницях України сталося 718 транспортних пригод, у тому числі 20 серйозних інцидентів, а також 260 випадків у Донецькій, Одеській, Сумській, Миколаївській, Київській областях. Підряд сталося п’ять резонансних транспортних пригод з тяжкими наслідками на залізничному транспорті.
На усунення виявлених порушень Голові Укртрансінспекції внесено подання. За результатами його розгляду до відповідальності притягнуто 26 посадових осіб органу державного контролю.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас