Близька до Януковича фірма привласнила 270 мільйонів на каналізації - прокуратура — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близька до Януковича фірма привласнила 270 мільйонів на каналізації - прокуратура

Казна та Політика
1095
ТОВСПР-Груп”, пов’язане з Віктором Януковичем, привласнило 270 млн гривень, виділених на будівництво каналізаційних систем.
Про це пишуть “Наші гроші” із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.
“Прокурорською перевіркою з’ясовано, що службовими особами товариства з обмеженою відповідальністю “СПР-Груп” привласнено бюджетні кошти на загальну суму близько 270 млн. гривень, виділені упродовж 2012-2013 років з державного бюджету на будівництво каналізаційних очисних споруд у м. Борисполі та смт. Баришівка, при тому що фактично такі роботи на даний час не виконано”, – йдеться у повідомленні.
Наразі триває досудове розслідування. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, тобто привласнення чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні в особливо великих розмірах.
Санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
За 2010-2012 рр. “СПР-Груп” отримала підряди на реконструкцію очисних споруд на суму 1,03 млрд гривень. При цьому фірму найчастіше обирали підрядником за неконкурентною процедурою закупівлі “в одного учасника”.
Більшість тендерів стосувалися Криму, що нині окупований російськими військами. Відомо, що кримські об’єкти “СПР-груп” зводило з великим відставанням від графіка.
Підряд на будівництво каналізаційних очисних споруд у м.Борисполі вартістю 234,70 млн гривень “СПР-груп” отримала за договором від 20 серпня 2012 року. Згідно з умовами тендеру, ці роботи потрібно було виконати до кінця 2013 року.
Будівництво каналізаційних очисних споруд у смт Баришівка за тендером коштувало 33,41 млн гривень. Відповідний договір підписали 30 серпня 2012 р., роботи мали виконати до кінця того ж року.
Дані про “СПР-Груп” було виявлено у документах, знайдених у резиденції Межигір’я після втечі Януковича.
Офіційними власниками “СПР-Груп” записані Сергій Білоус з м.Селидове Донецької області та Руслан Харів з м.Моршин Львівської області.
Бізнес-партнерами Руслана Харіва були Юрій Вандін і Ігор Мар’їнков.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас