"Батьківщина" хоче скасувати заборону на застосування сили проти протестуючих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Батьківщина" хоче скасувати заборону на застосування сили проти протестуючих

Казна та Політика
1867
Фракція “Батьківщина” виступає за дозвіл правоохоронцям використовувати спецзасоби та зброю проти учасників акцій протесту.
Про це на Погоджувальній раді сказав в.о. голови фракції Сергій Соболєв.
Зокрема, за його словами, фракція виступає за скасування у Верховній Раді постанови № 740-VII від 20 лютого, якою було заборонено використовувати будь-яку зброю або спецзасоби щодо учасників акцій протесту.
За словами Соболєва, парламент повинен надати Міністерству внутрішніх справ право використовувати зброю у разі загрози захоплення адміністративних будівель.
Соболєв підкреслив, що порівняно з лютим обставини змінилися, і зараз Україна перебуває під загрозою зовнішнього втручання.
Нагадаємо, у пункті 2 постанови ВР № 740-VII від 20 лютого сказано: “Кабінету Міністрів України, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству оборони України та підпорядкованим їм військовим і воєнізованим формуванням негайно припинити і не допускати в подальшому застосування сили. Заборонити використання будь-яких видів зброї і спеціальних засобів проти учасників акцій протесту”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас