Валютні спекулянти заробили 280% прибутку на курсових коливаннях - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютні спекулянти заробили 280% прибутку на курсових коливаннях - експерт

Валюта
4079
Значні коливання курсу гривні – результат махінацій валютних спекулянтів, які повинні бути покарані, вважає колишній голова “Ощадбанку” Анатолій Гулей. Це гра декількох спекулянтів, яким надане таке робити, і питання в тому, чи будуть названі ці прізвища і чи буде хтось покараний, – сказав він в ексклюзивному інтерв’ю журналістам телеканалу БТБ.
“Я не розумію психології валютних спекулянтів. За моїми підрахунками вони отримали близько 280% прибутку на зростанні курсу (долара), і, думаю, пора НБУ і правоохоронцям зайнятися цим питанням. Адже виходить, що делегація вирушила до Вашингтона, а валютні миші – почали танцювати. Куди це годиться?, – сказав Гулей. – Мало того, обсяги валютного ринку – це 300-400 млн. Це маленькі суми, на яких розхитується курс, щоб травмувати простих громадян, які не розуміють глобальних процесів. Я вважаю, що хтось обов’язково повинен бути за це покараний”.
“І для економіки не буде ударом, якщо курс повернеться назад – в межі 10-11 грн. Ми вже пройшли удар в 62% девальвації курсу гривні і вижили. Тепер питання міцності, скільки таких ударів ми можемо винести і чим це закінчиться для України? Я думаю, що оптимальним є курс долара між 10 грн і 11 грн. Це оптимально і економічно обгрунтовано. Курс 13 грн – цілком спекулятивний і ситуативний. Думаю, що як тільки привезуть новини про те, що Україна отримає перший транш в межах 3-5 млрд доларів, і всі побачать, що ці кошти реально надходять державі, тоді, звичайно, спекулянти будуть грати на зниження. І тут потрібно буде швидко включитися НБУ, щоб не допустити падіння курсу до 6-8 грн. Якщо на таких маленьких обсягах легко розхитати курс, то я думаю, хтось повинен за це відповісти”, – підсумував експерт.
“Я вважаю, що психологічна планка курсу долара на сьогодні знаходиться на рівні 11 грн. Курс, який закладений в бюджеті – 10,5 грн, в межах цілого року може бути середньозваженими і об’єктивним”, – додав Гулей.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас