Росія пригрозила зірвати міжнародні переговори щодо України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія пригрозила зірвати міжнародні переговори щодо України

Світ
2269
Росія відкинула звинувачення в тому, що Москва замішана у подіях на південному сході України, і вимагає негайно розпочати «справжній національний діалог з рівноправною участю всіх регіонів».
Про це повідомляє прес-служба ООН.
На засіданні Ради Безпеки ООН в ніч на понеділок постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що зустріч Росії, США, ЄС і України, намічена на 17 квітня, може бути зірвана, якщо Київ застосує силу на сході країни.
Пославшись на рішення Ради національної безпеки України про початок широкомасштабної антитерористичної операції, він звинуватив владу України в тому, що вона відступила від початкових обіцянок проявити стриманість і «знайти мирний шлях виходу з ситуації з урахуванням думки різних верств і груп населення України».
«Міжнародне співтовариство має вимагати від ставлеників Майдану, які захопили владу в Києві, негайно припинити війну з власним народом і виконати всі свої зобов’язання за угодою від 21 лютого», – заявив російський посол.
Він назвав «небилицями» спроби знайти у подіях на південному сході країни «руку Москви» і заяви про те, що дії протестуючих мешканців координують «полчища агентів», засланих Росією.
Він поклав відповідальність за врегулювання ситуації на західні країни, заявивши, що «саме від Заходу зараз залежить можливість уникнути громадянської війни на Україні».
Нагадаємо, засідання Радбезу ООН було скликане за ініціативою Росії у зв’язку з ескалацією ситуації на сході України. Воно проходило в ніч на понеділок і тривало майже дві години. За підсумками засідання учасники дискусії не дійшли якого-небудь взаємоприйнятного рішення, жодних документів прийнято не було.
Представники Європейського Союзу, США, Росії та України мають намір провести 17 квітня зустріч у Женеві (Швейцарія) для обговорення врегулювання політичної кризи в українсько-російських відносинах.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас