Сьогодні в Люксембурзі вирішиться питання про виділення фінансової допомоги Києву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні в Люксембурзі вирішиться питання про виділення фінансової допомоги Києву

Кредит&Депозит
2928
На засіданні Ради Євросоюзу на рівні міністрів закордонних справ у понеділок, 14 квітня, в Люксембурзі вирішиться питання про виділення фінансової допомоги Україні.
Глави МЗС країн-членів ЄС мають намір надати уряду в Києві кредит у розмірі одного мільярда євро.
Крім того, українська сторона повинна отримати 610 мільйонів євро, які ЄС ухвалив виділити майже рік тому, однак ця сума поки що не була нарахована через не до кінця виконані умови з проведення реформ в країні.
Серед заходів з підтримки української економіки – скасування митних зборів на ввезені в ЄС з України товари, яке відбудеться 25 квітня. Крім того, Великобританія спільно зі Швецією та Польщею пропонують відправити до кризової країни експертів у галузі юстиції та правопорядку, які могли б виступати в якості інструкторів при створенні нової правової системи держави.
Однак, на думку дипломатів з інших країн ЄС, подібна місія може викликати перетин з діяльністю в Україні ОБСЄ, тому ця пропозиція поки розглядатися не буде.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок США вирішать питання про виділення Україні 1 млрд доларів у вигляді кредитних гарантій. Про це заявила представник Сполучених Штатів в ООН Аманда Пауер на екстреному засіданні РБ ООН по Україні.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас