Влада готова виконати більшість вимог Південного Сходу - децентралізація, бюджетна самостійність, амністія. Турчинов підписав указ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада готова виконати більшість вимог Південного Сходу - децентралізація, бюджетна самостійність, амністія. Турчинов підписав указ

6012
Виконуючий обов’язки президента України підписав указ про заходи щодо забезпечення консолідації громадян України та припинення громадянського протистояння в Донецькій і Луганській областях.
Відповідний документ розміщено на сайті в.о. президента.
У ньому міститься 4 пункти.
Відповідно до першого, Кабінету міністрів доручено підготувати, внести і організувати супроводження у Верховній Раді законопроектів про проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах.
Ці закони повинні передбачити “децентралізацію влади і істотне розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів місцевими радами, розширення матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування, дієві механізми участі громадськості в прийнятті органами місцевого самоврядування рішень”.
Такі законопроекти повинні бути прийняті у тримісячний термін.
Крім того, Турчинов запропонував створити робочу групу з представників уряду, народних депутатів України, представників Асоціації міст і делегованих представників місцевого самоврядування та громадськості.
Ця група повинна займатися узгодженням позицій щодо законодавчих змін щодо проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах.
Також в указі міститься наказ про недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності осіб з приводу подій, які мали і мають місце під час масових акцій у місті Донецьку та Донецькій області, Луганську та Луганській області.
Але такі норми повинні діяти в умовах “добровільної здачі державним органам зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв і звільнення всіх зайнятих в Донецьку і Донецькій області, Луганську та Луганській області під час масових акцій будівель, приміщень державних органів та органів місцевого самоврядування в термін до 9.00 14 квітня 2014».
“Дія частини першої цієї статті не поширюється на осіб, які вчинили поранення чи вбивство громадян України, зокрема військовослужбовців, працівників правоохоронних органів”, – йдеться в указі.
Указ набирає чинності з дня його опублікування.
За матеріалами:
ОстроВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас