Лише один з десяти жителів півдня і сходу хоче розпрощатися з Україною - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише один з десяти жителів півдня і сходу хоче розпрощатися з Україною - опитування

Особисті фінанси
4278
На Донбасі бажаючих відокремитися більше, проте більшість все одно бачить себе українцями.
Як передають «Українські новини», про це свідчать результати дослідження, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва.
Переважна більшість, а саме 71,8% опитаних, виступають проти створення незалежної держави на основі південно-східних областей України. Сепаратистські ідеї підтримує лише незначна частина українського населення. При цьому 10,7% респондентів підтримують ідею створення незалежної держави на основі південно-східних областей (на півдні та сході – 10% опитаних, на Донбасі – 18%). Приєднання до Росії бажає 9,5% населення півдня, 11% – Сходу і 27% – Донбасу.
В цілому ж ідею відокремлення якоїсь області або регіону від України та приєднання до іншої держави підтримує 8% респондентів. Крім того, 6% населення хотіло б, щоб їхня область вийшла зі складу України і створила свою незалежну країну.
Майже третина населення (32% респондентів) вважає, що між західними і східними регіонами України існують глибокі політичні протиріччя, мовні та культурні відмінності, економічні диспропорції, які в перспективі можуть призвести до розділення і створення окремих держав або входження до складу інших країн.
Крім того, 72% опитаних відзначають існування серйозних загроз для України. Так, 48% вважає загрозою захоплення України або її частини іншими державами, 43% – самостійний розпад країни на кілька частин, а 42% серйозною загрозою вважають економічний занепад.
У західному регіоні найбільше бояться захоплення українських територій (63%), у східному – економічного занепаду (58%), на Донбасі – втрати керованості країною, хаосу (31%).
Опитування було проведене з 16 по 30 березня 2014 року у всіх областях України, кількість респондентів склала 2010 осіб. Статистична похибка не перевищує 2,3%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас