"Газпром" може розмістити євробонди в юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" може розмістити євробонди в юанях

Фондовий ринок
681
Джерела новинних агентств ІТАР-ТАРС і “Інтерфакс” у четвер, 10 квітня, повідомили про те, що “Газпром” розглядає всі варіанти”, у тому числі проведення “символічного” ​​випуску єврооблігацій, номінованих в китайській валюті. При цьому також було відзначено, що “розміщення єврооблігацій в юанях цікаво, оскільки це розширює базу потенційних інвесторів”.
Вперше інформація про можливість виходу на борговий ринок в юанях з боку “Газпрому” з’явилася ще в 2011 р. Начальник фінансово-економічного департаменту компанії Андрій Круглов тоді заявив, що “варіант з юанями можливий, компанія активно працює з Китаєм”.
Варто відзначити, що російські компанії вже вдавалися до запозичень у валюті КНР. Зокрема, такі банки, як “ВТБ” , “Газпромбанк” і “Россельхозбанк”, вже проводили розміщення єврооблігацій, номінованих в китайських юанях.
Більш активне використання юаня з боку однієї з найбільших енергетичних компаній світу може розглядатися як сигнал про продовження зміцнення фінансово-економічних зв’язків між Росією і Китаєм на тлі охолодження відносин із західними країнами і загрози нових санкцій проти Росії з боку США та ЄС.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас