Сварка з Україною розколола росіян: кількість тих, хто любить українців і ненавидить, майже однакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сварка з Україною розколола росіян: кількість тих, хто любить українців і ненавидить, майже однакова

Світ
8241
На тлі тривалої в Україні політичної кризи, що вже стала причиною втрати Києвом частини територій і позначилася на відносинах з Москвою, росіяни відчувають до українців досить суперечливі почуття. Такого висновку діийшли експерти Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).
Проведене ними опитування показало, що кількість громадян РФ, що позитивно ставляться до українців, ненабагато перевершує кількість тих, хто відчуває до них негативні емоції – 58% і 47% відповідно.
Серед тих, хто поки ще зберіг доброзичливе ставлення до представників братнього народу, 21% відчувають до них симпатію, 20% – повагу, 7% – довіра, а 6% – співчуття.
15% росіян байдужі до жителів сусідньої країни. Причому найбільше байдужих серед молоді, аніж серед людей похилого віку (25% проти 10%).
Серед тих, хто відчуває негативні емоції, у 18% українці викликають розчарування, у 12% – засудження, у 11% – недовіру, у 1% – ненависть.
Водночас переважна більшість росіян (92%) не заперечують проти приїзду українців до Росії в якості туристів, 88% Не проти жити з ними на одній вулиці. Також вони не проти того, щоб українці відвідували ті ж кінотеатри, торгові центри і т.д., що і російські громадяни, – таких толерантних респондентів виявилося 92%.
Три чверті опитаних (76%) готові прийти на прийом до лікаря-українця. 70% росіян готові зробити українця членом своєї сім’ї. Працювати під керівництвом українця згодні дві третини наших співгромадян (66%).
Що стосується поїздок в Україну, то, за даними опитування, там хоча б раз у житті побували майже половина росіян (45%). Це, перш за все, москвичі і петербуржці (74%), респонденти старші 60 років (56%) і люди з високим достатком (56%).
В Україну їздять з туристичною метою (46%), причому більшою мірою 25-34-річні (59%), а також для того, щоб відвідати родичів або друзів (44%). Трохи більше половини опитаних (54%) зізналися, що ніколи не здійснювали поїздок до цієї країни.
Ініціативне всеросійське опитування ВЦВГД було проведене 29-30 березня. У ньому взяли участь 1600 осіб з 130 населених пунктів у 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.
15-16 березня ВЦВГД провів інше опитування – на тему приєднання Росією раніше українського Криму. За його результатами з’ясувалося, що підтримують приєднання абсолютна більшість росіян (93%). Негативно до повернутої території поставилися всього 4% опитаних.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас